Med Musikteaterlandsholdet løfter vi teateroplevelsen til nye højder

Vores mission er at udnytte Østre Gasværk Teaters fantastiske rum og fusionere musik og teater på en nytænkende måde. Med Musikteaterlandsholdet forstærker og hæver vi den unikke kunstneriske oplevelse, Østre Gasværk Teater er kendt for.

Mød de 29 hybridkunstnere og musikere her.

Næste skridt på vores mission

På vores mission mod at fusionere musik og teater på en nytænkende måde og udnytte det ikoniske teaterrum optimalt lancerede vi i foråret 2022 TheatreMax®. Nu tager vi næste skridt – Musikteaterlandsholdet. 29 faste hybridkunstnere og musikere, der hver især synger og spiller på 3 til 15 instrumenter og jævnligt mødes til bootcamps – det er opskriften på Musikteaterlandsholdet, der vil komme til at spille en vigtig rolle i fremtidige teaterforestillinger på Østre Gasværk Teater.

De 29 musikere er udvalgt af teaterchef Søren Møller og vil fremover udgøre bruttotruppen, når der skal sættes et hold af musikere til musikteaterforestillinger. Foruden en rig erfaringsbaggrund inden for både musik- og teatermiljøet, har gruppen af musikere en bred aldersspredning, ligesom der er kønsmæssig ligevægt blandt de optagne.

”Med 29 dygtige hybridkunstnere og musikere, der hver spiller på mellem 3-15 instrumenter og synger på et højt niveau, vil Musikteaterlandsholdet forstærke og hæve den unikke kunstneriske oplevelse, som Østre Gasværk Teater er kendt for. Musikteater, hvor musikken og musikerne er en integreret og central del af hver forestilling. Tilmed bidrager Musikteaterlandsholdet med performancefaring, kunstnerne ikke nødvendigvis opnår på konservatoriet, da der er tale om færdigheder, der ligger i grænselandet mellem konservatorierne og scenekunstskolen ” siger Søren Møller.

Fakta

Fremover udtages cirka otte musikere fra Musikteaterlandsholdet, hver gang der skal spilles musikteater på Østre Gasværk Teater.

Soeren Moeller

”Med 29 dygtige hybridkunstnere og musikere, der hver spiller på mellem 3-15 instrumenter og synger på et højt niveau, vil Musikteaterlandsholdet forstærke og hæve den unikke kunstneriske oplevelse, som Østre Gasværk Teater er kendt for. Musikteater, hvor musikken og musikerne er en integreret og central del af hver forestilling.”

– Søren Møller, teaterchef Østre Gasværk Teater

FÆLLES KUNSTNERISK VIDEN

Når musikere i dag medvirker i forestillinger, har de ofte kun den korte tid fra prøvestart til premiere til at udvikle fælles viden og sprog. Det vil vi gøre op med. Med Musikteaterlandsholdet arbejder musikerne mellem forestillingerne på at etablere det fælles sprog, så de kan gå ind i hver prøveperiode med en dyb og fælles erfaring og kunstnerisk viden til brug i udviklingen af lydbilledet på Østre Gasværk Teater.

Man kan derfor som publikum forvente at opleve forestillinger, hvor musikken og kunstnerne i endnu højere grad går hånd i hånd og løfter teateroplevelsen til nye højder.

Fremover vil omkring 8 af de 29 musikere blive udvalgt til hver forestilling – I mellemtiden vil Musikteaterlandsholdet fortsætte med at forfine deres færdigheder, når de jævnligt mødes og øver.

VIDTFAVNENDE ERFARINGER 

De udvalgte musikere og kunstnere kommer hver især med imponerende bagkataloger. Spillerne på Musikteaterlandsholdet har bl.a. spillet med eller produceret for: Lars H.U.G, Loveshop, Lucky Lo, Jonah Blacksmith, Peter Sommer, Malte Ebert, Christoffer, Ida Nielsen, Søren Huss, Marie Key, The William Blakes, Ida Gard, De Nattergale, DR Big Band, Al Agami, Rasmus Nøhr, MØ, Alex Vargas, Bobo Moreno, Tina Dickow, Nikolaj Bentzon, Hugo Rasmussen, GRO, Jeanett Albeck, Kira Skov osv. 

Listen af forestillinger, som musikerne har medvirket i, er også lang og tæller bl.a. Another Brick in The Wall, Part 5, GASOLIN, I dit korte liv, Ellers Mange Tak, Hair, Les Miserables, Mamma Mia, Bonnie & Clyde, Teaterkoncert C.V. Jørgensen, A Clockwork Orange, Jesus Christ Superstar, Come Together, Lazarus osv.

I første omgang har Østre Gasværk Teater ingen planer om at tilføje nye medlemmer til Musikteaterlandsholdet de kommende år. Dette sker med det formål at fastholde den enestående viden blandt deltagerne og skabe kontinuitet i deres kunstneriske vision.

Grafik Guld

Hvem er musiklandsholdet?

foto: Søren Malmose

OGT Theatremax Univers 3000X2000

Oplev Theatremax®

Teknologien TheatreMax® bringer hele Østre Gasværk Teater i spil under forestillingerne og forstærker helhedsoplevelsen for publikum i kraft af flere innovative tekniske løsninger.

 

 

Foto: Nalle Magnusson