OGT Theatremax Birds 1080X1920

TheatreMax®

 

 

Med Theatremax® nytænker vi måden, teater skal opleves på

teknologien TheatreMax® bringer hele østre Gasværk teater i spil under forestillingerne og forstærker helhedsoplevelsen for publikum i kraft af flere innovative tekniske løsninger.

Gå på opdagelse i den avancerede sceneteknologi her.

OGT Theatremax Projektionssystem 1080X1080

Kæmpe video-/projektionssystem

Video-/projektionssystemet dækker hele publikums synsfelt, og omdanner dermed hele Østre Gasværk Teater til et kæmpe ”lærred”, vi kan ”male” digital scenografi på. Et kompliceret system, som består af 25 store laserprojektorer, der danner et samlet billede. Systemet er bygget op omkring et komplekst serversystem, som håndterer de enorme filer, der er påkrævet. Det samlede billede har en opløsning, der er omkring fire gange større end biografernes højeste opløsning.

OGT Theatremax Lyd Loft 1080X1080

Immersivt lydsystem

Østre Gasværk Teater har fået installeret et omsluttende lydsystem, som både er foran, over, under og rundt om publikum. Det betyder, at vi kan kontrollere den enkelte publikummers oplevelse meget præcist, og selv vælge om de skal have en naturalistisk/transparent lydoplevelse – eller en teatralsk/imaginær lydoplevelse. Der er derfor installeret mange flere men generelt mindre højtalere.

OGT Theatremax Lyd Akustik 1080X1080

Akustik i verdensklasse

For at kunne kontrollere akustikken på Østre Gasværk Teater har vi installeret automatiseret dæmpning af 60% af loftet med en akustikdæmpende dug, der køres ud mens forestillingerne spiller. Vi har desuden fået vægdæmpning i hele foyerområdet, som også køres ud under forestillingerne. Endelig er der installeret usynlig dæmpning af bundfrekvenserne (bassen) under og i publikumsopbygningen. Det betyder samlet set, at lyden kan kontrolleres på en helt anden måde, og derfor har vi nu også fået et immersivt lydsystem.

Mondo award TheatreMax

TheatreMax® vinder international pris

I februar 2023 lancerede vi THEATREMAX®, der nytænker måden, teater skal opleves på. Nu har den banebrydende teknologi vundet den internationale teknologi-pris MONDO DR 2023.

”Jeg er utrolig stolt af, at THEATREMAX® allerede har opnået international anerkendelse. Det kommer til at betyde meget for de fremtidige forestillinger på Østre Gasværk Teater,” siger teaterchef Søren Møller, der er idémanden bag det omfattende system.

Læs hvorfor THEATREMAX® har vundet MONDO DR 2023.

Foto Nalle Magnusson

THEATREMAX® finalist til AV AWArdS 2023

Østre Gasværk Teaters avancerede AV-teknologi blev nomineret til endnu en international pris i 2023. I kategorien Venue Project of the Year til AV AWARDS 2023 var TheatreMax® blandt finalisterne for både det auditive og visuelle aspekt af systemet.

Et stort tillykke til vores leverandører Panasonic/Stouenborg (visuel) og Alfa Audio/d&b Audiotechnik (audio), der blev nomineret sammen med os.

Foto Nalle Magnusson (2)

TheatreMax® nomineret til 2024 Inavation Awards

 Ja, faktisk var TheatreMax® nomineret hele to gange til 2024 Inavation Awards! Vi var nemlig både nomineret i kategorien 𝙇𝙚𝙞𝙨𝙪𝙧𝙚 & 𝙀𝙣𝙩𝙚𝙧𝙩𝙖𝙞𝙣𝙢𝙚𝙣𝙩 og i 𝘼𝙥𝙥𝙡𝙞𝙚𝙙 𝙏𝙚𝙘𝙝𝙣𝙤𝙡𝙤𝙜𝙮.

Et stort tillykke til vores leverandører Panasonic/Stouenborg (visuel) og Alfa Audio/d&b Audiotechnik (audio), der var nomineret sammen med os.

AV News Aeards 2024 Ny

TheatreMax® vinder endnu en international pris

Ved AV NEWS AWARDS 2024 blev TheatreMax® kåret som vinder i kategorien AV Project of the Year (Audio). I nomineringen af Østre Gasværk Teaters banebrydende lydsystem skrev AV NEWS AWARDS blandt andet:

“En bemærkelsesværdig præstation – et immersivt teaterrum, der sigter mod visuel og lydlig perfektion. Det er ikke alene Danmarks første immersive lydinstallation på et teater, men også en del af en milepæl i teaterdesign.”

Et stort tillykke til vores leverandører Alfa Audio/d&b Audiotechnik, der var nomineret sammen med os.

 

 

Fotos: Nalle Magnusson

TheatreMax er realiseret i samarbejde med

Augustinus Fonden

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

 Beckett Fonden