OGT Theatremax Projektionssystem Loft 1080X1920
Award

TheatreMax® vinder international pris

I februar 2023 lancerede Østre Gasværk Teater TheatreMax®, der nytænker måden, teater skal opleves på. Nu har den banebrydende teknologi vundet den internationale teknologi-pris MONDO DR 2023.

”Jeg er utrolig stolt af, at TheatreMax® allerede har opnået international anerkendelse. Det kommer til at betyde meget for de fremtidige forestillinger på Østre Gasværk Teater, og først og fremmest er det jo en gave til publikum, der nu har endnu større oplevelser i vente på det ikoniske teater,” siger teaterchef Søren Møller, der er idémanden bag det omfattende system.

TheatreMax® er altomsluttende og består både af et immersivt lydsystem, et automatiseret trackingsystem, omfattende akustikdæmpning  og et enormt video- og projektionssystem, der med 25 store laserprojektorer danner et samlet billede, der har en opløsning, der er omkring fire gange den, vi kender fra biografen.

Det er netop den visuelle del af TheatreMax®, der har vundet ’Theatre Project Of The Year’ til dette års MONDO DR 2023, der blev afholdt i Orlando, USA.

 

Funktion og æstetik i særklasse

 

Prisen er givet til TheatreMax®, fordi teknologien er innovativ, nyskabende og kreativt løst i et svært visuelt rum. Samtidig har den tekniske løsning fokus på funktion og æstetik i særklasse.

TheatreMax® er skabt med hjælp fra førende sceneteknologi-producenter og støtte fra A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Teknologien kunne første gang opleves i musicalen HAIR, der havde premiere på Østre Gasværk Teater i februar 2023, men vil også spille en afgørende rolle i fremtidige produktioner, heriblandt Another Brick in THE WALL, Part 5, der får premiere d. 22. september 2023.