Langbordgrafik003 RGB 300 Dpi C

Kom til Økokratisk Langbordsmiddag

– Kan vi spise os ud af krisen?


Tag med på den dystre og hysterisk morsomme klimakatastrofetur til Urinetown og fortsæt rejsen til langbords med DGUB og Rodfast til 4 grønne, sanselige serveringer og 4 smukke visioner for fremtiden med Signe Wenneberg som rejseleder.


Hvordan stopper vi de økologiske kriser og undgår kollaps? Hvordan gentænker vi fremtiden, bevarer optimismen og skaber en ny naturforståelse, hvor mennesker ikke er adskilt fra naturen? Og hvordan kan du, med den mad du spiser, være med til at skabe en del af løsningen på nogle af vores største økologiske kriser?

Det zoomer Den Grønne Ungdomsbevægelse (DGUB) og vores forpagter Rodfast ind på, når de i forbindelse med URINETOWN: The Musical d. 14. april inviterer til økokratisk langbordsmiddag i Østre Gasværk Teaters spektakulære rammer.

 

10 visioner, 10 politikker – og mad dyrket med omsorg

Oplev katastrofestemning og absurde fremtidsscenarier i Urinetown og lad dig derefter kærligt tage i hånden af unge københavnske aktivister, som med 10 visioner og 10 politikker for fremtiden, ikke bare drømmer om en retfærdig fremtid – men beskriver, hvordan der ser ud og hvordan vi kommer derhen.

”Utopien er vores protesthandling. Vi har brug for nye fortællinger, som nærer i stedet for at udnytte. Vi har brug for at handle og mærke en ny omsorgsfuld vej, hvor der er plads til alt levende.” - DGUB.

Til økokratisk langbordsmiddag sætter Rodfast fokus på den mad, som er dyrket med omsorg, som skaber vital liv i jorden, når det gror. Den mad, som vokser mangfoldigt på marken og som sælges i samme region, som den er dyrket. Den mad, som tilberedes fra bunden og som spises med stor fornøjelse - og hvor skræller og rester enten genbruges i maden eller kærligt nedbrydes på komposten i en have.

 

Program

Kl 14.00 URINETOWN: The Musical

Kl 16.45 Vi mødes i haven Planteværk på pladsen ved Østre Gasværk Teater til en velkomstdrink og 1. servering. Signe Wenneberg byder velkommen, sammen med DGUB. 

Kl 17.30 100% grøn middag, som DGUB akkompagnerer med højtlæsning og utopiske visioner fra deres bog ‘Retfærdig Naturbevarelse’. Signe Wenneberg guider os middagen igennem fra Dystopi til Utopi og runder af med debat.

Kl. 20.00: Bogsalg (DGUB) og signering.

 

Pris

Middag 350 kr – drikkevarer købes i baren.

Billetter til forestillingen købes seperat på denne side. Husk! Er I seks personer under 25 år, koster de ned til 75 kr stykket.

 

Signe Wenneberg

Dagens moderator vil være journalist og aktivist Signe Wenneberg.

Rodfastlogo 01

Rodfast er forpagter på Østre Gasværk Teater og har specialiseret sig i at gøre klimaalvoren spiselig, handlings- og oplevelsesorienteret.

DGUB

I foråret 2023 udkom DGUB med bogen; Retfærdig Naturbevarelse, som er bevægelsens manifest for en ny biodiversitetspolitik.

Gennemtænkt bistromad 

Rodfast er flyttet ind i køkkenet på Østre Gasværk Teater og arbejder med fokus på kvalitet, bæredygtighed og lokal forankring. Og det kommer der lækre teatermenuer ud af – læs bare, hvad Sceneblog skriver i deres anmeldelse:

"Når Rodfasts samarbejde med Østre Gasværk Teater kan udmønte sig i menuer som dem der serveres i Gasværkets travle foyer, så må man bare overgive sig. For det er gennemtænkt bistromad på højt plan."

Læs mere om RODFAST her.

DSC 7999

"I samarbejde med Rodfast ønsker vi at skabe flere og bedre helhedsoplevelser på Østre Gasværk Teater. Rodfast har – lige som Østre Gasværk teater – fokus på kvalitet, bæredygtighed og forankring. Og så laver de hamrende god mad!"

– Søren Møller, Teaterchef Østre Gasværk Teater
Rodfastlogo 01